Indiai Kulturális Központ

Az Indiai Kulturális Központ létrejöttének célja, hogy erősítse az India és Magyarország közötti kulturális kapcsolatot olyan elődök nyomán haladva mint Kőrösi Csoma Sándor, Rabindranath Tagore vagy Baktay Ervin. Elérhetőségünk: cultural.centre@indianembassy.hu vagy cultur@indianembassy.hu

Friss topikok

Állandó oldalak

FILM: English Vinglish (2012)

2013.02.28. 17:53 Indiai Kulturális Központ

Filmvetítés az India Fesztiválon: 2013. március 9. szombat, 19:00 
Film: Nyelves-Lecke (English Vinglish, 2012)
Dráma-komédia (134 perc)
Rendezte: Gauri Shinde
Szereplők: Sridevi, Mehdi Nebbou, Priya Anand, Adil Hussain

Shashi átlagos, középkorú indiai háziasszony, akinek napjai a háztartással, férje kiszolgálásával és a gyerekeivel való törődéssel telnek. Bár igyekszik titkolni, nagyon rosszul esik neki, hogy férje és kamasz lánya állandóan gúnyolják amiatt, hogy nem tud angolul és ezért az indiai élet számos területén nem „szalonképes”. Amikor unokahúga esküvőjének előkészítésére egy hónapra Amerikába érkezik, beiratkozik egy gyorstalpaló angol tanfolyamra, ám az új közegben nem csak az angol nyelv szépségei nyílnak meg előtte.

Az elsőfilmes rendezőnő, Gauri Sindhe filmje Indiában szokatlan kérdést, a középkorú családanyák emancipálódásának problémáját feszegeti. Az érzékeny kisrealista darab tele van finom részletekkel, érdekes epizódfigurákkal, bájos életképekkel és finom humorral. A kilencvenes évek egyik legnagyobb indiai sztárszínésznője, Sridevi ezzel a művel tért vissza a filmvászonra tizenöt év után, és Shashi szerepében az utóbbi évek egyik legjobb színészi alakítását nyújtotta.

Részletes ismertető: http://www.bollywoodextra.hu/filmek/341-english-vinglish-2012
A filmet hindí nyelven, magyar felirattal vetítjük. 
Belépő: 750 Ft
Jegyvásárlás: http://www.atriumfilmszinhaz.hu/jegyek
Helyszín: Átrium Film-Színház (1024 Bp. Margit krt. 55).
További filmek és infókwww.indianembassy.hu/fesztival

EnglishVinglish5.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiaikulturaliskozpont.blog.hu/api/trackback/id/tr335110385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása