Indiai Kulturális Központ

Az Indiai Kulturális Központ létrejöttének célja, hogy erősítse az India és Magyarország közötti kulturális kapcsolatot olyan elődök nyomán haladva mint Kőrösi Csoma Sándor, Rabindranath Tagore vagy Baktay Ervin. Elérhetőségünk: cultural.centre@indianembassy.hu vagy cultur@indianembassy.hu

Friss topikok

Állandó oldalak

Slam India - Van egy jó sztorid?

2013.02.22. 13:02 Indiai Kulturális Központ

2013. március 8. 17.00-18.30
Storytelling Klub & Slam India - India Fesztivál

Akik már jártak Indiában gyakran beleesnek abba a hibába, hogy hazatérve elkezdik elmesélni a kalandjaikat, majd ezt gyakorlatilag elfelejtik abbahagyni. Ez jó akkor, ha valaki szintén volt, de elég gyötrelmes azoknak, akik nem, de már századszor hallgatják végig, hogy "a taxis azt mondta, hogy a hotelünk nemrég leégett, de szerencsére az unokatestvérénél van olcsó szállás, elvisz oda...". Itt az idő, hogy új hallgatókat toborozzunk! Várunk minden India-járót, azokat, akik még nem voltak, de szeretnének (elcsábulni vagy megrettenni), illetve, akik értelmes, mulatságos, helyenként gusztustalan, de mindenképpen tanulságos sztorikkal gazdagodnának!

Van egy jó sztorid? Itt elmesélheted, és még nyerhetsz is vele!
Várunk szeretettel a Holnemvolt Klub és Slam estéjén!


A versenysztorizás témája: "India: Találkozások az úton"
A kezdősztorit adja: Tóth Szabolcs, szitárművész, rádiós műsorvezető

BC-12.jpg

Néhány gondolat arról, hogy mi is ez az egész:

Mi az a Slam?
A slam, röviden és tömören, mesemondó verseny, ahol bárki színpadra állhat. A műfaj az Egyesült Államokban született meg tíz-tizenöt évvel ezelőtt, azzal a céllal, hogy új, modern formát adjon a mesemondásnak, ami addig jórészt népmesék és egyéb hagyományos történetek előadásából állt. A storytelling slam rendezvények kizárólag felnőtteknek szólnak; bárokban, klubokban és hasonló szórakozóhelyeken tartják őket, azzal a céllal, hogy egy másfajta történetmesélést is behozzanak a köztudatba. A slam lényege az, hogy mindenki elmondhassa a saját sztoriját, elismerést kapjon érte, és mindenekelőtt, hogy minden résztvevő jól szórakozzon.

Akárki mesélhet, vagy csak mesemondók?
A slam műfajban az a jó, hogy akárki besétálhat az utcáról, bedobhatja a nevét a kalapba, és ha kihúzzák, elmondhatja a saját sztoriját. Semmiféle előképzettség vagy gyakorlat nem szükséges, csupán a bátorság ahhoz, hogy mikrofont ragadjon az ember!

Milyen sztorikat mesélhetek?
A slam műfaj személyes sztorikból áll. Röviden: akármit mesélsz, annak veled kellett megtörténnie (vagy legalábbis szemtanúként jelen kellett lenned), és igaz történet! (legalább kilencvenkilenc százalékban).

Mi a különbség a stand-up comedy és a slam között?
A stand-up comedy elsődleges célja, hogy megnevettesse a közönséget. Bár egy slam rendezvényen is sok vicces történet elhangzik, ez esetben a humor egyáltalán nem kikötés: komoly, elgondolkodtató, szívmelengető vagy szívfacsaró történetekkel is színpadra lehet állni.

Mik a slam szabályai?
Mindenki, akinek van egy jó sztorija (és mindenkinek van!), a rendezvény kezdetekor bedobhatja a nevét egy kalapba. Ebből a kalapból kerülnek aztán kihúzásra az est fellépőinek nevei. Minden fellépőnek szigorúan öt perce van a mikrofon mögött, mely alatt egy történetet mesélhet csak el. A történetnek (ld. fenn) személyes sztorinak kell lennie, valódi történetnek kell lennie (van eleje, közepe és vége), és nem helyettesíthető viccek vagy rövidebb sztorik láncolatával!
Minden történetnek kapcsolódnia kell az est témájához valamilyen (nem feltétlenül egyértelmű, de megmagyarázható) módon!

Mit lehet nyerni?
Az est legjobb története pénzjutalomban részesül!

A Holnemvolt Fesztivál és India Nagykövetség szervezésével. Ingyenes!

Helyszín: Átrium Film-Színház (1024 Budapest, Margit krt. 55.)

További információ: www.indianembassy.hu/fesztival vagy www.atriumfilmszinhaz.hu vagy www.facebook.com/holnemvolt

Szólj hozzá!

Címkék: story storytelling India Fesztivál slam India Átrium-Film-Színház

A bejegyzés trackback címe:

https://indiaikulturaliskozpont.blog.hu/api/trackback/id/tr355098198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása