Indiai Kulturális Központ

Az Indiai Kulturális Központ létrejöttének célja, hogy erősítse az India és Magyarország közötti kulturális kapcsolatot olyan elődök nyomán haladva mint Kőrösi Csoma Sándor, Rabindranath Tagore vagy Baktay Ervin. Elérhetőségünk: cultural.centre@indianembassy.hu vagy cultur@indianembassy.hu

Friss topikok

Állandó oldalak

A sztori (Kahaani, 2012)

2013.07.17. 14:32 Indiai Kulturális Központ

Rendezte: Sujoy Gosh
Szereplők: Vidya Balan, Parambhata Chatterjee, Dhritiman Chatterjee
Hang: hindi, bengáli, felirat: magyar
Műfaj: thriller
Hossz: 122 perc

Kalkuttában, a metróban egy gáztámadás következtében többen életüket vesztik és hatalmas káosz lesz úrrá a városon. Két évvel később a város legnagyobb ünnepsége, a Durgá púdzsá idején a várandós Vidjá Bagcsí ugyanebbe a zűrzavaros metropoliszba érkezik Londonból, hogy megkeresse pár hete eltűnt férjét, Arnabot. A kétségbeesett nőt egy fiatal rendőr, Raná segíti a nyomozásban. A kutatás során Vidjának egyre több súlyos titokkal kell szembenéznie, ugyanis férje kísértetiesen hasonlít Milán Damdzsíra, akinek a személyét a nyomok egyre inkább összekapcsolják a két évvel ezelőtti metrótámadással. Vidjának egyedül kell szembenéznie magánéleti krízisével, valamint India egyik legkaotikusabb és legveszélyesebb nagyvárosával is.

A 2012-ben bemutatott thrillert mind a szakma mind pedig a közönség rendkívüli elismeréssel fogadta. Érdekessége, hogy a film felrúgja a tradicionális indiai nő képét, és egy olyan asszonyt mutat be, aki sikeresen manőverezik az abszolút férfiorientált indiai társadalomban. Vidjá Bagcsí karaktere olyan, mintha maga lenne a testet öltött, démonokkal küzdő, gyermekét a végletekig védelmező Durgá istennő.

Helyszín: Indiai Kulturális Központ, 1025 Budapest, Búzavirág u. 14.

A vetítés ingyenes!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiaikulturaliskozpont.blog.hu/api/trackback/id/tr45411609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása