Indiai Kulturális Központ

Az Indiai Kulturális Központ létrejöttének célja, hogy erősítse az India és Magyarország közötti kulturális kapcsolatot olyan elődök nyomán haladva mint Kőrösi Csoma Sándor, Rabindranath Tagore vagy Baktay Ervin. Elérhetőségünk: cultural.centre@indianembassy.hu vagy cultur@indianembassy.hu

Friss topikok

Állandó oldalak

A Life of Pi énekese Magyarországra látogat

2013.03.13. 11:41 Indiai Kulturális Központ

Az Oscar-díjra jelölt indiai klasszikus zene csillaga, Bombay Jayashri március 24-én Budapesten az Átrium Film-Színházban és 25-én Kecskeméten koncertezik. A már több mint fél milliószor letöltött Pi altatódalának szövegét is a művésznő írta. Ez az első tamil nyelvű dal, amit Oscar-díjra jelöltek.

A milliók által csodált énekesnő nemcsak hagyományőrzésre törekszik, hanem meg is kívánja újítani a klasszikus stílust. Az éneklés mellett zenét ír filmekhez és balettekhez, valamint jótékonysági tevékenységet folytat. Részvételével Ang Lee filmjében Jayashri új hallgatókat szeretne szerezni a karnatikus zenének.

Magyarországra az énekesnő kedvenc indiai-finn produkcióját hozza. Jayashri évek óta dolgozik Eero Hämeenniemi finn zeneszerzővel. Az együttműködés gyümölcse indiai és európai hagyományokat ötvöző világzene. A jelenlegi produkcióban a 19. századi, de ma is rendkívül népszerü Mirza Ghalib urdú nyelvű szerelmes verseit dolgozta fel Hämeenniemi. Jayashri árnyalatokban gazdag mély hangja különösen finoman illik a szerelmes versek érzelemvilágához.

Bombay_Jayashri_Wallpaper_1_vjivn_Indya101(dot)com.jpg

Az énekest egy ritka összeállítású együttes kíséri, amelybe két viola da gamba és egy lant mellett tabla is tartozik. Az előadó együttes más tagjai is neves művészek. Markku Luolajan-Mikkola és Mikko Perkola világszínvonalú viola da gamba játékosok, akik rendszeresen fellépnek Európa, Ázsia és Amerika legrangosabb fesztiváljain. Eero Palviainent több neves együttes (pl. a L’Arpeggiata) tagjaként ismerik. Sai Shravanam virtuóz tablajátéka rendkívül magával ragadó.

Sab kahân? (Hová lettek?) – dalciklus Mirza Ghalib verseire, zene Eero Hämeenniemi
Március 24-én 19.30 órakor az Átrium Film-Színházban (Margit körút 55)
Március 25-én 19 órakor a kecskeméti evangélikus templomban

Bombay Jayashri, ének
Markku Luolajan-Mikkola, viola da gamba
Mikko Perkola, viola da gamba
Eero Palviainen, lant
Sai Shravanam, tabla

http://bombayjayashri.com
Jegyvásárlás/Tickets: www.atriumfilmszinhaz.hu/jegyek vagy az Átrium Film-Színház jegypénztárában (1024 Budapest, Margit krt. 55.)

További információ: www.indianembassy.hu/indiaikulturaliskozpont vagy www.atriumfilmszinhaz.hu 

Szólj hozzá!

Címkék: koncert India Life of Pi Átrium Film-Színház Bombay Jayashri

A bejegyzés trackback címe:

https://indiaikulturaliskozpont.blog.hu/api/trackback/id/tr595132405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása