Indiai Kulturális Központ

Az Indiai Kulturális Központ létrejöttének célja, hogy erősítse az India és Magyarország közötti kulturális kapcsolatot olyan elődök nyomán haladva mint Kőrösi Csoma Sándor, Rabindranath Tagore vagy Baktay Ervin. Elérhetőségünk: cultural.centre@indianembassy.hu vagy cultur@indianembassy.hu

Friss topikok

Állandó oldalak

Film: Zindagi Na Milegi Dobara (2011)

2013.02.20. 15:51 Indiai Kulturális Központ

Filmvetítés az India Fesztiválon: 2013. március 7. csütörtök 19.30

Film: Csak egyszer élsz (Zindagi Na Milegi Dobara, 2011)

Rendezte: Zoya Akhtar
Szereplők: Hrithik Roshan, Farhan Akhtar, Abhay Deol, Katrina Kaif, Kalki Koechlin
Hang: hindi, felirat: magyar
Színes, 153 perc


A történet három gyerekkori barátról, Kabirról, Arjunról és Imranról szól, akik háromhetes útra indulnak Spanyolországba. Kabir nősülni készül, és arra kéri barátait, hogy legénybúcsújaként váltsák valóra régi tervüket, miszerint egy közös európai út során mindhárman javasolnak egy-egy különleges sportot a másik kettőnek, és ezeket közösen próbálják ki. Az egyezség része az is, hogy a másik kettő nem tudhatja előre, milyen sportot választott barátjuk, így a kalandok során számukra is meglepetés, mi vár rájuk. Ez a közös kirándulás szembesíti őket korábbi, fel nem dolgozott konfliktusaikkal, hogy az út végére ismét egymásra találjanak.

A fiatal rendezőnő, Zoya Akhtar különleges sztárszereposztással készített vidám, fiatalos filmje új műfajt, a road movie-t honosította meg az indiai filmiparban. A Csak egyszer élsz a 2011-es év egyik legnagyobb kasszasikere lett és számtalan díjat, köztük hat Filmfare-díjat (indiai Oscart) nyert.

A filmet hindí nyelven, magyar felirattal vetítjük. 
Belépő: 750 Ft
Jegyvásárlás: http://www.atriumfilmszinhaz.hu/jegyek
Helyszín: Átrium Film-Színház (1024 Bp. Margit krt. 55).
További filmek és infókwww.indianembassy.hu/fesztival

ZNMDPoster3.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: bollywood filmvetítés Átrium Film-Színház India Fesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://indiaikulturaliskozpont.blog.hu/api/trackback/id/tr385094291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása