Indiai Kulturális Központ

Az Indiai Kulturális Központ létrejöttének célja, hogy erősítse az India és Magyarország közötti kulturális kapcsolatot olyan elődök nyomán haladva mint Kőrösi Csoma Sándor, Rabindranath Tagore vagy Baktay Ervin. Elérhetőségünk: cultural.centre@indianembassy.hu vagy cultur@indianembassy.hu

Friss topikok

Állandó oldalak

Film: Ek Main Aur Ek Tu

2013.02.18. 10:37 Indiai Kulturális Központ

Filmvetítések az India Fesztiválon: Egy meg egy az ketten (Ek Main Aur Ek Tu, 2012) - márc. 6. 19.30

Rendezte: Shakun Batra
Szereplők: Imran Khan, Kareena Kapoor, Boman Irani, Ratna Pathak Shah, Ram Kapoor
Hang: hindi, felirat: magyar
Színes, 110 perc

Rahul zárkózott, pedáns, Amerikában dolgozó indiai úrifiú, aki reménytelenül szenved szigorú apja és sznob anyja teljesíthetetlen elvárásaitól. Amikor kirúgják a munkahelyéről, nem meri bevallani szüleinek, és a pszichológusnál keres megoldást problémáira. Itt ismerkedik meg egy félreértés következtében Rianával, az energikus, vidám, bohém lánnyal, aki rábeszéli, hogy töltsék együtt a Karácsony estét. Másnap reggel megdöbbenéssel veszik tudomásul, hogy a részeg este végén összeházasodtak, és azonnal elkezdik intézni a válást. Addig azonban Riana kénytelen beköltözni Rahul lakásába, mert állás híján már az albérletéből is kitették.

Az Egy meg egy az ketten az utóbbi években Indiában rendkívül népszerűvé vált új típusú romantikus komédiák jellegzetes darabja. Ezekben Nyugaton élő indiai fiatalok küzdenek a modern, városi életformára jellemző problémákkal, míg a család és hagyományos értékrend a háttérbe szorul vagy hiányzik. Helyette nagyobb szerepet kap a fordulatosabb történetvezetés, az árnyalt karakterábrázolás és a fiatalos humor. A főszerepekben Bollywood jelenlegi legsikeresebb színésznője, Kareena Kapoor, valamint kissé cinikus, savanyú hősszerelmes figuráival az indiai filmbe új színt hozó ifjú sztár, Imran Khan látható.

Helyszín: Átrium Film-Színház (1024 Bp. Margit krt. 55).

További infók: www.indianembassy.hu/fesztival 

EkMainAurEkkTu1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://indiaikulturaliskozpont.blog.hu/api/trackback/id/tr35004871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása